Gołąbki to danie bardzo pracochłonne, ale ich smak zawsze wynagradza poświęcony czas 🙂 Dzięki gołąbkom ze słoika Pamapol obiad przygotujecie zaledwie w 40 minut 🙂 Skład zachęca do wypróbowania, próżno w nim szukać sztucznych dodatków i zapychaczy, więc zapewnienia producenta widoczne na etykiecie znajdują potwierdzenie również po zapoznaniu się ze składem dania. Naturalne składniki sprawiają, że i gołąbki smakują po domowemu. Choć nie jestem zwolennikiem dań ze słoika, to po raz kolejny Pamapol zaskakuje dobrym składem i smakiem, więc polecam tę markę 🙂
Składniki:
1 słoik gołąbków w sosie pomidorowym Pamapol
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
1 ząbek czosnku
4 pomidory
świeże zioła, oregano, estragon i bazylia
sól, pieprz, szczypta cukru, słodka papryka
ziemniaki do podania
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażyć kilka minut. Pomidory obrać i pokroić, dodać do cebuli, gotować 20 minut aż zaczną się rozpadać. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku, a następnie dodać gołąbki ze słoika. Zagotować. Podawać z ziemniakami z wody. Smacznego 🙂