Szybkie gołąbki w sosie

Gołąbki to danie bardzo pracochłonne, ale ich smak zawsze wynagradza poświęcony czas 🙂 Dzięki gołąbkom ze słoika Pamapol obiad przygotujecie zaledwie w 40 minut 🙂 Skład zachęca do wypróbowania, próżno w nim szukać sztucznych dodatków i zapychaczy, więc zapewnienia producenta widoczne na etykiecie znajdują potwierdzenie również po zapoznaniu się ze składem dania. Naturalne składniki sprawiają, że i gołąbki smakują po domowemu. Choć nie jestem zwolennikiem dań ze słoika, to po raz kolejny Pamapol zaskakuje dobrym składem i smakiem, więc polecam tę markę 🙂

Składniki:

1 słoik gołąbków w sosie pomidorowym Pamapol

1 cebula

1/2 czerwonej papryki

1 ząbek czosnku

4 pomidory

świeże zioła, oregano, estragon i bazylia

sól, pieprz, szczypta cukru, słodka papryka

ziemniaki do podania

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażyć kilka minut. Pomidory obrać i pokroić, dodać do cebuli, gotować 20 minut aż zaczną się rozpadać. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku, a następnie dodać gołąbki ze słoika. Zagotować. Podawać z ziemniakami z wody. Smacznego 🙂

golabki-pamapol

Dodaj komentarz