czwartek, 1 września 2016

Croissant z jajecznicą i chorizo

Kto powiedział że croissanty powinno się jest na słodko? Ich delikatny, lekko słodkawy smak świetnie komponuje się z jajecznica z świeżym tymiankiem i aromatycznym chorizo. Śniadanko mistrzów :)





Składniki:

(dla 2 osób)
2 croissanty

4 jajka

Masło do smażenia

Mała cebula

Świeży tymianek

Sól, czarny pieprz

Kiełbasa chorizo (lub inna ulubiona)

Sposób przygotowania:

Croissanty rozkroić nie do końca. Grillować na ruszcie tostera lub kilka minut w piekarniku do zarumieniania.

Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Cebulkę pokroić w kostkę lub półplasterki (wg. gustu) i zeszklić na maśle. Do dać jajka, doprawić sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem i smażyć do ścięcia.


Gorącą jajecznice nałożyć do grillowanych rogalików. Dodać kilka plasterków kiełbasy i świeże gałązki tymianku.

1 komentarz:

  1. Ja też właśnie wolę croissanty na wytrawnie, cudownie wygląda <3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly