sobota, 27 sierpnia 2016

Grilowana Dziczyzna z konfiturą z jarzębiny ,moreli i gruszki


Dziczyzna z grilla
ViolaPassion

Grillowana sarna.
Luksusowe danie na naszym domowym stole


Składniki: 2 osoby
2 filety z sarny
4 gałązki świeżego rozmarynu
10 ziarenek owocu jałowca
sól, pieprz
konfitura

Sposób:
Filety oczyszczamy z błonek myjemy i marynujemy na 24h w wodzie tyle by zakryć mięso ,rozmarynie i jałowcu.
zabieramy się za konfiturę przepis znajdziesz niżej w linku :
tutaj
Mięso musimy opłukać.
Kładziemy na bardzo rozgrzanego elektrycznego grilla  prósząc solą i pieprzem i smażymy około 6-7 minut przyciskając tak by zapiekał się z dwóch stron
Gotowe mięso kładziemy na desce żeby odpoczęło
Podajemy z konfiturą i jagodami
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania