quesadilla z pieczarkami

2842

składniki:
4 duże tortille
250 g pieczarek
1 cebula
150 g sera żółtego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
masło
pieprz, sól, pieprz caien

wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek i podsmażamy z odrobiną masła, aż z pieczarek wyparuje woda, doprawiamy solą oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jeden placek tortilli kładziemy na posmarowanej tłuszczem patelni. Na placku rozkładamy pieczarki, ser żółty, posypujemy natką pietruszki, opcjonalnie jeszcze doprawiamy pieprzem caien i przykrywamy drugim plackiem tortilli. Lekko dociskamy dłonią, gdy tortilla od spodu zrumieni się, przewracamy delikatnie na drugą i chwilkę podsmażamy. Gotową przekładamy na np. deskę i kroimy na trójkąty. Podajemy np. z sosem czosnkowym.

quesadilla_z_pieczarkami1

quesadilla_z_pieczarkami2

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here