Sałatka z zupek

Składniki:

3 zupki chińskie

400 g fileta z indyka

1 czerwona papryka

1/2 pora

3 ogórki kiszone

1 puszka kukurydzy

2 łyżki majonezu

3 łyżki sosu czosnkowego Fanex

sól, pieprz, czubrica czerwona, słodka i ostra papryka, olej

Przygotowanie:

Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić olejem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc, a następnie obsmażyć na rozgrzanej patelni.

Makaron z zupek pokruszyć, dodać 2 saszetki z przyprawami, zalać niewielką ilością wody i przykryć, żeby zmiękł. Paprykę, pora i ogórki pokroić, razem z indykiem i osaczoną kukurydzą dodać do makaronu. Na koniec wymieszać z majonezem i sosem czosnkowym. Odstawić do lodówki.

sałatka z zupek fanex

Jedna uwaga do wpisu “Sałatka z zupek

Dodaj komentarz