Składniki:
3 zupki chińskie
400 g fileta z indyka
1 czerwona papryka
1/2 pora
3 ogórki kiszone
1 puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu
3 łyżki sosu czosnkowego Fanex
sól, pieprz, czubrica czerwona, słodka i ostra papryka, olej
Przygotowanie:
Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić olejem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc, a następnie obsmażyć na rozgrzanej patelni.
Makaron z zupek pokruszyć, dodać 2 saszetki z przyprawami, zalać niewielką ilością wody i przykryć, żeby zmiękł. Paprykę, pora i ogórki pokroić, razem z indykiem i osaczoną kukurydzą dodać do makaronu. Na koniec wymieszać z majonezem i sosem czosnkowym. Odstawić do lodówki.
Jedna uwaga do wpisu “Sałatka z zupek”