czwartek, 12 maja 2016

Dziczyzna-Gulasz z SARNY



Gulasz z SARNY na prawdziwkach
Z prażona kasza gryczana 
Z Frytkami z fasolki szparagowej , marchewką i chipsami borowikowymi 



Dziczyzna Gulasz z Sarny

ViolaPassion 



Emotikon wink


Czas ponad 3 godziny ale warto

Skladniki :

Okolo 1kg sarniny
2 torebki prawdziwków
Kasza gryczana
Fasolka szparagowa
Cukinia
Marchew
Bułka tarta
2Jajka
Olej
2 Cebule biale
2 cebule czerwone
3 ogórki kiszone
3 ząbki czosnku
Sól,pieprz,liść laurowy,
owoc jalowca (8 ziarenek)

Sposób:

*Umyte mięso kroimy w kostkę
Smażymy na wolnym ogniu z niewielka iloscia oleju.
*W rondelku z woda namaczamy grzyby i gotujemy.
Gdy juz spuchną odcecamy a wode zostawiamy.
*W miedzy czasie kroimy dwie cebule w piórka i pod koniec smażenia wrzucamy na patelnie i razem Smażymy z mieskiem na malutkim ogniu aż sie zeszli.
*Wlewamy nasz wywar z grzybów i dusimy przez chwile.
*Nastwaiamy garnek z woda około 2 do 3 litrow.
NIE ŻAŁUJMY wody, ponieważ dlugo będziemy gotowaś nasz gulasz i lepiej napoczątku dać  więcej wody niż póżniej, bo tracimy smak ktory chcemy wydobyć z tego mięsa
*Wrzucamy mięsko z calą zawartością z patelni ,ziele angielskie i owoc jalowca
*Gotujemy na małym ogniu dosłownie musi pyrgać w garnku.
*Kroimy marchew ,ogórki ,cebule ,czosnek cukinie.
*Warzywa te wrzucamy po jakiś dwóch godzinach ponieważ mięso wczesniej będzie dalej twarde ,a warzywa nam sie rozgotuja.
*gotujemy kaszę gryczana ,hartujemy i odstawiamy
****************************************
POMYSŁ NA FASOLKE i CHIPSY z grzybow
gotujemy fasolke jak zawsze,normalnie dodajac sól
Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody.
Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic
GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo  w piekarniku przez 20 min
****************************************
Koniec: 
Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone wrzucamy.do garnka podkręcamy na większy ogień i gotujemy jeszcze wszytko razem okolo 40 min
Doprawiamy.do.smaku

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania