środa, 25 maja 2016

Zupa Pieczarkowa

Szybki sposób na zupę

Składniki:
300 dag.pieczarek + 200 dag. do zagęszczenia
700 g ziemniaków
1 marchew
3 łyżki śmietany 18 procentowej
3 kostki rosołowe
pieprz,sól do smaku
300 dag mięsa np.wieprzowa karkówka,może byś wołowina,baranina ale wtedy gotujemy dłużej
Troszkę pietruszki



Sposób:
1,5 litra wody gotujemy z mięsem wcześniej pokrojonym w kostkę i gotujemy do miękkości.
Obieramy ziemniaki i marchew ,
Kroimy w kostkę.
Wyciągamy mięso ,2szklanki wywaru  i pozostawiamy do blendowania dodjąć 200g pieczarek wcześniej pokrojonych drobno. Nasza zupa zostanie zagęszczona i będzie miała bardziej intensywny smak

Moja rodzina nie lubi rzadkich zup.Dlatego zawsze zagęszczam ale to wedle uznania.
Wrzucamy do garnka ziemniaki marchew i dodajemy kostki rosołowe.
Gotujemy aż ziemniaki będą pół miękkie .
Kroimy bardzo drobno 300 dag pieczarek,i podsmażamy na patelni nie dodając tłuszczów.
Blendujemy nasz wywar ,który wcześniej wystudziliśmy,mięso i pieczarki i wlewamy do naszego garnka.Dodajemy pieczarki prosto z patelni i gotujemy około 20 min na wolnym ogniu.
Pietruszka i śmietana bezpośrednio do talerza.
Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania