Kotlety mielone to następna potrawa która wam chce przedstawić
Składniki:
500 dag. Mięsa wieprzowego mielonego
4 ząbki czosnku
2 surowe jajka
1 łyżka majeranku
Pieprz,sól
Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki
1 sucha bułka namoczona w wodzie
Smalec
500 dag. Mięsa wieprzowego mielonego
4 ząbki czosnku
2 surowe jajka
1 łyżka majeranku
Pieprz,sól
Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki
1 sucha bułka namoczona w wodzie
Smalec
Sposób:
Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno,majeranek ,dwie szczypty soli, trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę
Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę
Formujemy nasze kotlety pamiętajmy ze nie powinny być mocno grube .
Rozgrzewamy patelnię ze smalcem i Smażymy aż uzyskamy taki kolor jak jest na zdjęciu z obu stron.
Żeby mieć pewność że nie są surowe w środku zmniejszamy gas i przewracamy kotlety bokiem
Smacznego
Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno,majeranek ,dwie szczypty soli, trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę
Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę
Formujemy nasze kotlety pamiętajmy ze nie powinny być mocno grube .
Rozgrzewamy patelnię ze smalcem i Smażymy aż uzyskamy taki kolor jak jest na zdjęciu z obu stron.
Żeby mieć pewność że nie są surowe w środku zmniejszamy gas i przewracamy kotlety bokiem
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania