piątek, 27 maja 2016

Kotlet schabowy




Kotlet schabowy
ViolaPassion
Danie z którego Polacy są tak samo dumni jak Włosi ze spaghetti .


Składniki: 5  - 6 osób
700g schabu bez kości w tym przypadku (plasty)
Sól,pieprz
Smalec,olej
2 jajka, bułka tarta

Sposób:
Kotlety rozbijamy Tłuczkiem z dwóch stron na grubość 5 do 7 mm
Posypać solą i pieprzem z dwóch stron
Rozklepujemy jajka w głębokim talerzu
Do drugiego talerza dodajemy bułkę tartą
Obtaczamy mięso najpierw w jajku później w naszej panierce (bułka tarta)
Nadmiar bułki strząsnąć .
Jeśli chcemy by kotlet był bardziej chrupiący czynność panierowania powtarzamy raz jeszcze.
Kotlety zawsze kładziemy na rozgrzany tłuszcz  (smalec + olej)Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania