Składniki: 5 - 6 osób
700g schabu bez kości w tym przypadku (plasty)
Sól,pieprz
Smalec,olej
2 jajka, bułka tarta
700g schabu bez kości w tym przypadku (plasty)
Sól,pieprz
Smalec,olej
2 jajka, bułka tarta
Sposób:
Kotlety rozbijamy Tłuczkiem z dwóch stron na grubość 5 do 7 mm
Posypać solą i pieprzem z dwóch stron
Rozklepujemy jajka w głębokim talerzu
Do drugiego talerza dodajemy bułkę tartą
Obtaczamy mięso najpierw w jajku później w naszej panierce (bułka tarta)
Nadmiar bułki strząsnąć .
Jeśli chcemy by kotlet był bardziej chrupiący czynność panierowania powtarzamy raz jeszcze.
Kotlety zawsze kładziemy na rozgrzany tłuszcz (smalec+ olej)Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego
Smacznego
Kotlety rozbijamy Tłuczkiem z dwóch stron na grubość 5 do 7 mm
Posypać solą i pieprzem z dwóch stron
Rozklepujemy jajka w głębokim talerzu
Do drugiego talerza dodajemy bułkę tartą
Obtaczamy mięso najpierw w jajku później w naszej panierce (bułka tarta)
Nadmiar bułki strząsnąć .
Jeśli chcemy by kotlet był bardziej chrupiący czynność panierowania powtarzamy raz jeszcze.
Kotlety zawsze kładziemy na rozgrzany tłuszcz (smalec
Smacznego
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania