poniedziałek, 30 maja 2016

Faszerowane pieczarki


Przepraszam za jakość zdjęcia

Skladniki:
700 dag.świerzych pieczarek
1 kg mięsa mielonego może być wieprzowe polecam również kurczęce
1 cebula
2 jajka
1 bułka sucha namoczona w mleku i wyciśnięta
3 ząbki czosnku
2 łyżki majeranku
natka pietruszki
sól,pieprz do samku
tarkowany ser zółty

Sposób;
Zaczynamy jak zawsze od mięsa ponieważ potrzebuje przejść przyprawami.
Mięso wsadzamy do miski,wbijamy dwa jajka,dodajemy bułkę ,posiekaną drobno pietruszkę wyciśnięty na prasie czosnek,majeranek,pieprz,sól i cebulę .Cebule obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach.
Wszystko razem mieszamy i pozosatwaimy w lodówce na minimum godzinę.
Zabieramy się za nasze pieczarki.
Myjemy i obieramy staramy się wybrać cały środek.
Smarujemy blachę oliwą i nadziewamy naszym mięsnym farszem pieczaki,
Do rozgrzanego piekarnika 200C wsadzamy blachę z pieczrkami na około 45 min.
Następnie gdy będą juz zrumienione posypujemy serem i pieczemy około 10 min zmiejszając temperaturę piekarnika na 150C
Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania