Comber z sarny z musem buraczanym, chrzanem i malinami z prażoną kaszą gryczaną z zredukowanym sosem grzybowym
Składniki:
1 kg combra z sarny
2 torebki kaszy gryczanej
Paczka mix orzechów
1 garść rodzynek
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany na 18% gęstej
Garść żurawiny
Paczka suszonych Polskich grzybów
Jeden burak duży (obrany ,ugotowany)
1 łyżka chrzanu
Garść malin mogą być mrożone
Przyprawa do dziczyzny albo rozmaryn ,owoc jałowca,morska sól ,pieprz ziarnisty rozcieramy w Moździerzu
100 ml oliwy
1 łyżka vinegar
Sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka cukru
2 torebki kaszy gryczanej
Paczka mix orzechów
1 garść rodzynek
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany na 18% gęstej
Garść żurawiny
Paczka suszonych Polskich grzybów
Jeden burak duży (obrany ,ugotowany)
1 łyżka chrzanu
Garść malin mogą być mrożone
Przyprawa do dziczyzny albo rozmaryn ,owoc jałowca,morska sól ,pieprz ziarnisty rozcieramy w Moździerzu
100 ml oliwy
1 łyżka vinegar
Sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka cukru
Sposób :
Namaczamy grzyby w garnuszku i gotujemy około 20 minut
Odcedzamy i pozostawiamy oddzielnie
(Woda nam się przyda)
Namaczamy grzyby w garnuszku i gotujemy około 20 minut
Odcedzamy i pozostawiamy oddzielnie
(Woda nam się przyda)
Sos:
Gotujemy buraka i go blendujemy
Dodajemy łyżkę chrzanu ,maliny i vinegar
Redukujemy w rondelku aż połączą się wszystkie smaki preferuje dodać cukier mała łyżeczkę ,szczyptę pieprzu i soli
*Kaszę gotujemy ,odcedzamy i wrzucamy na patelnię,wcześniej rozpuszczamy masło dodajemy śmietanę ,sól i kilka łyżek wody po naszych grzybach
prażymy naszą Kaszę mieszając do czasu aż wszystkie płyny znikną z patelni.
*orzechy prażymy na oddzielnej patelni dodając malutką łyżkę oleju ,szczyptę soli ,rodzinki i żurawinę prażymy około 6-7min.
Aż orzechy zbrązowieją.
prażymy naszą Kaszę mieszając do czasu aż wszystkie płyny znikną z patelni.
*orzechy prażymy na oddzielnej patelni dodając malutką łyżkę oleju ,szczyptę soli ,rodzinki i żurawinę prażymy około 6-7min.
Aż orzechy zbrązowieją.
*comber
Przyprawiamy naszą mieszanką z Moździerza albo przyprawą do dziczyzny z obu stron.
smażymy Okło 6-7 minut często przewracając
Podgrzewamy na patelni raz jeszcze kaszę gryczana podlewając kilkoma łyżkami bulionu z grzybów
Mięso powinno być różowe w środku, sobie zawsze taki robię ,niestety moja rodzina lubi bardziej wysmażone potrawy i to zdjęcie
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania