Viola Passion |
Następne pyszne danie ,w którym można iść na skróty.
I należy do konkursu firmy Profi
I należy do konkursu firmy Profi
Czas wakacji!!!!
Nie zawsze mamy czas i chęć.
Polecam takie zastosowanie, czasem musimy odpuścić.
Składniki 4 osoby (ciasto)
4 Pasztety Wielkopolskie firmy Profi
4 Pasztety Wielkopolskie firmy Profi
2 jajka
1.1/2 szklanki mąki pszennej
Tyle samo letniej wody
1/2 szklanki gazowanej wody
2 łyżki oleju
Dwie szczypty soli
1.1/2 szklanki mąki pszennej
Tyle samo letniej wody
1/2 szklanki gazowanej wody
2 łyżki oleju
Dwie szczypty soli
*Wszytko mieszamy dokładnie mikserem
Rozgrzewamy patelnię i lejemy ciasto okrągłym ruchami tak by pokryło całą powierzchnię najlepiej żeby placki były cienkie i smażymy z dwóch stron.
Nasze bliny możemy już faszerować
Faszerujemy pasztetem Profi
Metody są różne koperty,Roladki itp
Zawinięte krokiety musimy obtaczać w jajku a później bułce tartej
Rozgrzewamy patelnię i lejemy ciasto okrągłym ruchami tak by pokryło całą powierzchnię najlepiej żeby placki były cienkie i smażymy z dwóch stron.
Nasze bliny możemy już faszerować
Faszerujemy pasztetem Profi
Metody są różne koperty,Roladki itp
Ostatni etap:
3-4 jajka rozklepane
Bułka tarta
3-4 jajka rozklepane
Bułka tarta
Zawinięte krokiety musimy obtaczać w jajku a później bułce tartej
Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem około 0.5 cm i Smażymy z obu stron na złoty kolor
Nadmiar tłuszczu ściągamy ręcznikiem papierowym
Smacznego
Więcej na:
www.profi.com.pl.
Nadmiar tłuszczu ściągamy ręcznikiem papierowym
Smacznego
Więcej na:
www.profi.com.pl.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania