muffiny z malinami i czekoladą

2146

 składniki na ok. 12-14 szt.:
100 g mąki orkiszowej
150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
100 g cukru
2 jajka
250 ml mleka
80 ml oleju
20 g zmielonych płatków owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g malin, świeżych
dodatkowo:
cukier puder

wykonanie:
W misce mieszamy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, zmielone płatki owsiane, posiekaną czekoladę oraz cukier. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko, ojej oraz jajka. Składniki płynne wlewamy do suchych, mieszamy do połączenia się. Na koniec dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy ok. 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

muffiny_z_malinami

muffiny_z_malinami1

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here