Tosty z masłem czosnkowym Buddy’ego Valastro

Pomysł na masełko zaczerpnięty z włoskiej kuchni Buddy’ego Valastro 🙂

Skladniki:

1 kostka miękkiego masła
4 ząbki czosnku
świeże zioła, u mnie oragno, szałwia i lubczyk
sól, pieprz
chleb tostowy
ulubione dodatki, u mnie:
szynka
pieczarki
papryka
ser żółty

do podania: Sos tysiąca wysp Fanex i Sos czosnkowy Fanex

Przygotowanie:

Zioła drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z masłem.

Masłem smarować zewnętrzną stronę tostów, a do środka wkładać, co dusza zapragnie 🙂 Gdy masełko rozgrzeje się w opiekaczu, pachnie po prostu nieziemsko. Smacznego 🙂

A do podania sosy Fanex, czosnkowy i tysiąca wysp. Moje podniebienie podbił czosnkowy, gęsty, kremowy z lekko wyczuwalnym aromatem czosnku, natomiast rodzina pokochała tysiąca wysp, wszyscy się zajadali 🙂

tosty fanex
Uczta pod gołym niebem 2016DSC_0309

5 uwag do wpisu “Tosty z masłem czosnkowym Buddy’ego Valastro

Dodaj komentarz