Pomysł na masełko zaczerpnięty z włoskiej kuchni Buddy’ego Valastro 🙂
Skladniki:
1 kostka miękkiego masła
4 ząbki czosnku
świeże zioła, u mnie oragno, szałwia i lubczyk
sól, pieprz
chleb tostowy
ulubione dodatki, u mnie:
szynka
pieczarki
papryka
ser żółty
do podania: Sos tysiąca wysp Fanex i Sos czosnkowy Fanex
Przygotowanie:
Zioła drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z masłem.
Masłem smarować zewnętrzną stronę tostów, a do środka wkładać, co dusza zapragnie 🙂 Gdy masełko rozgrzeje się w opiekaczu, pachnie po prostu nieziemsko. Smacznego 🙂
A do podania sosy Fanex, czosnkowy i tysiąca wysp. Moje podniebienie podbił czosnkowy, gęsty, kremowy z lekko wyczuwalnym aromatem czosnku, natomiast rodzina pokochała tysiąca wysp, wszyscy się zajadali 🙂
Bardzo mi odpowiada takie danie, uwielbiam masło czosnkowe i w ogóle masła smakowe, ale gdy zrobię je samodzielnie 🙂
Pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie, domowe najlepsze 🙂 Zapraszam na śniadanie, już parzę kawę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kusisz.. 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba