-bulion warzywny
-2 pęczki botwinki
-1 pęczek rzodkiewki
-ogórek zielony
-3 ogórki małosolne
-koperek
-250ml śmietanki 18%
-160ml kefiru
-4 łyżki jogurtu naturalnego
-sól, pieprz
-sok z cytryny
-jajka (gotujemy na twardo)
1. Przygotowujemy bulion.
2. Botwinkę kroimy na drobna kostkę, lisice drobno siekamy. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości.
3. Rzodkiewkę i ogórki małosolne ucieramy na tarce. Ogórek zielony kroimy w drobną kostkę a koperek siekamy. Całość przekładamy do garnka i pozostawimy do wystygnięcia.
4. Dodajemy kefir, śmietanę, jogurt naturalny i sok z cytryny.
5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz