Składniki:
6 plastrów schabu
30 dkg boczniaków
1 cebula
masło
sól, pieprz
do panierowania:
jajko
bułka tarta
sól, pieprz, słodka papryka
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone boczniaki, posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Schab rozbić, posypać solą i pieprzem, na każdego kotleta nałożyć po pół łyżeczki masła i po 2 łyżki smażonych boczniaków. Kotlety złożyć na pół, panierować w roztrzepanym, doprawionym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Smacznego 🙂
Pysznie nadziane.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki :_) Uwielbiam grzyby pod wszelkimi postaciami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba