Pyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie.
Składniki
1 kg mięsnych żeberek
1 puszka krojonych pomidorów
1 papryka czerwona
pasta chilli firmy Proeco Polska
1 duża cebula
sól
pieprz
keczup
mąka do panierowania
olej do smażenia
1. Żeberka dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy pastą chilli. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
2. Następnie panierujemy w mące o obsmażamy na oleju. Mięso przekładamy do rondla i zalewamy pomidorami.
3. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy paprykę i cebulę pokrojone w kostkę. Dodajemy do żeberek.
4. Całość dusimy około 20-30 minut do miękkości. Na koniec doprawiamy keczupem i ewentualnie solą oraz pieprzem.
Smacznego!
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Nie dość, że moje ulubione mięsko, to jeszcze na ostro, wpraszam się na obiad 🙂
PolubieniePolubienie
Zapraszam serdecznie 😊
PolubieniePolubienie