Żeberka chilli

Pyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie.

SAM_6920.JPG

Składniki

1 kg mięsnych żeberek
1 puszka krojonych pomidorów
1 papryka czerwona
pasta chilli firmy Proeco Polska
1 duża cebula
sól
pieprz
keczup
mąka do panierowania
olej do smażenia

SAM_6924.JPG

1. Żeberka dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy pastą chilli. Wstawiamy do lodówki na godzinę.

2. Następnie panierujemy w mące o obsmażamy na oleju. Mięso przekładamy do rondla i zalewamy pomidorami.

3. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy paprykę i cebulę pokrojone w kostkę. Dodajemy do żeberek.

4. Całość dusimy około 20-30 minut do miękkości. Na koniec doprawiamy keczupem i ewentualnie solą oraz pieprzem.

SAM_6933.JPG

Smacznego!

3 comments

Dodaj komentarz