Danie, które spokojnie mogę zaliczyć do kategorii smaki dzieciństwa. Często jadałam takie krokiety u cioci. Są szybkie w przygotowaniu i bezmięsne.
Składniki
ciasto
2 jajka
1,5 szkl mąki
1,5 szkl mleka
szczypta soli
farsz
min. 500 g pieczarek
1 cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
dodatkowo
bułka tarta
1 jajko
1. Z mąki, jajek i mleka przygotowujemy ciasto. Doprawiamy szczyptą soli i smażymy cienkie naleśniki.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki również pokrojone w kostkę. Całość smażymy przez kilka minut doprawiając solą i pieprzem.
3. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.
4. Panierujemy w jajku i tartej bułce, na koniec obsmażamy.
Smacznego!
Pyszne. Uwielbiam krokiety pod każdą postacią 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję 😊
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie