Krokiety z pieczarkami

Danie, które spokojnie mogę zaliczyć do kategorii smaki dzieciństwa. Często jadałam takie krokiety u cioci. Są szybkie w przygotowaniu i bezmięsne.

SAM_7132

Składniki

ciasto
2 jajka
1,5 szkl mąki
1,5 szkl mleka
szczypta soli

farsz
min. 500 g pieczarek
1 cebula
olej do smażenia
sól
pieprz

dodatkowo
bułka tarta
1 jajko

SAM_7136

1. Z mąki, jajek i mleka przygotowujemy ciasto. Doprawiamy szczyptą soli i smażymy cienkie naleśniki.

2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki również pokrojone w kostkę. Całość smażymy przez kilka minut doprawiając solą i pieprzem.

3. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.

4. Panierujemy w jajku i tartej bułce, na koniec obsmażamy.

SAM_7141

Smacznego!

3 comments

Dodaj komentarz