Czekoladowe trufle z mąki kokosowej…

Kolejny eksperyment z wykorzystaniem mąki kokosowej! Jako że dostałam embargo na piekarnik muszę sobie radzić w inny sposób. Mąka kokosowa jest mąką która nie wymaga pieczenia i jest dosyć zwarta żeby cos z niej ulepić. Kuleczki wyszły przepyszne, oprócz czekolady oczywiscie możemy użyć innych dodatków, ogranicza nas tylko wyobraźnia. 🙂

Składniki:

200g mąki kokosowej

2 łyżki kakao

3 łyżki miodu

1 tabliczka gorzkiej czekolady

150 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Czekoladę kroimy w kostkę. W misce mieszamy pozostałe składniki, dodajemy czekoladę. Jeżeli masa będzie zbyt sypka należy dodać jeszcze odrobinę wody aby można było je bez problemu lepić w rękach. Kuleczki schłodzimy w lodówce ok. 1h, smacznego!

20160606_133308.jpg

Dodaj komentarz