poniedziałek, 23 maja 2016

Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

Placki kukurydziane są bardzo wdzięcznym produktem do przygotowywania szybkich wrapów. Delikatny kremowy serek, wyrazista ryba, lekko słodka papryka i chrupiące orzechy.... pycha! Gorąco polecam!






Składniki:

4 plaski tortilli

opakowanie białego serka typu Philadelhia

szklanka posiekanych orzechów włoskich

½ szklanki nasion słonecznika

główka salaty masłowej

strąk czerwonej papryki

płat wędzonego pstrąga łososiowego



Sposób przygotowania:

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.



Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly