Składniki:
1/2 kg pałek z kurczaka
3/4 szklanki ryżu
1 łyżeczka pasty curry
1 łyżeczka soli
marynata:
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka czerwonej pasty curry
1 łyżeczka przyprawy curry
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka oleju
2 łyżki sosu teryiaki
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać i posmarować nią pałki z kurczaka. Mięso obsmażyć w rondlu na rozgrzanym tłuszczu i wyspać ryż, podsmażyć, zalać 1,5 szkl wody, posolić, dodać pastę curry i dusić na małym ogniu aż ryż chłonie cały płyn, a mięso będzie miękkie. Smacznego 🙂
Takie proste a jakie smaczne! U mnie dziś też curry tylko, że rybne 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tez pysznie u Ciebie 🙂 Ja żałuję, że tak późno curry spróbowałam, ale lepiej późno niż wcale 🙂
PolubieniePolubienie