17 maj 2016

MIELONE Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I PAPRYKĄ

Szybkie i bardzo dobre kotlety z mięsa mielonego z indyka to znakomity dodatek do obiadów czy do kanapek. Wyjątkowe dodatki sprawiają,że kotlety stają się bogate i bardzo sycące. Smacznego. 




SKŁADNIKI :

 500g mięsa mielonego z indyka 

1 czerwona cebula

1 kulka mozzarelli

1 pęczek natki pietruszki 

kilka małych kolorowych papryczek albo 1 duża

2 duże jajka

3 łyżki bułki tartej 

po 1/2 łyżki :sól,pieprz, papryka czerwona,czosnek

1 łyżeczka świeżego tymianku

2 łyżki ketchupu

2 łyżki musztardy 

olej do smażenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Natkę dokładnie siekam.

Papryczki myję a następnie kroję w drobną kostkę.

Ser kroję w większą kostkę.

Cebulę wraz z czosnkiem kroję drobno. 

Na rozgrzanej patelni podsmaam cebulę i czosnek.

Wszystkie składniki ze sobą łączę. 

Formuję kotlety. 

Na rozgrzaną patelnię kładę kotlety.

Smażę po obu stronach na brązowy kolor.







Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF