Drobiowe mielone na ostro

Łatwe i smaczne 🙂

Składniki

mięso z kurczaka 1 kg

cebula 1 szt

czosnek 4 ząbki

chleb czerstwy 2 kromki

sambal oelek 1 łyżka

suszone pomidory 3-4 szt

sól i pieprzę

papryka słodka mielona

chili

musztarda francuska 1 łyżka

Sposób przygotowania

Mięso zmielić w maszynce, dodać namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i pastę chili oraz przyprawy.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Usmażone kotlety osączać na ręczniku papierowym.

5 uwag do wpisu “Drobiowe mielone na ostro

Dodaj komentarz