Hamburgery z grilla

04

Składniki do kupienia w Almie

0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej

1 cebula

1 jajko

1/2 papryki

2 ząbki czosnku

10 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

1 łyżeczka musztardy

dodatkowo:

8 bułek do burgerów

kawałek kapusty pekińskiej

1-2 pomidory

Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, połowę sera zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki razem z jajkiem, musztardą i przyprawami dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować 8 kotletów. Tacki aluminiowe lekko natłuścić i ułożyć na nich kotlety. Grillować z obu stron około pół godziny.

Pod koniec grillowania kotlety posypać resztą startego sera i zapiekać aż się rozpuści. Bułki przekroić na pół i ugrillować po wewnętrznej stronie. Bułki smarować sosem cebulowym, na to poszatkowana pekinka, plastry pomidora, kotlet, sos i druga połowa bułki. Smacznego 🙂
GRILL PIKNIK Menu

2 uwagi do wpisu “Hamburgery z grilla

Dodaj komentarz