Danie to, jest pomysłem na drugie życie, dla schabu, czy innego mięsa upieczonego na święta, które często stoi w lodówce, a my już nie mamy co z nim zrobić. Przygotowane w ten sposób, zyskuj nowy, wyjątkowy smak.
Składniki:
Schab podsmażyć na oleju, aż się lekko zarumieni, następnie przełożyć do garnka z odrobiną wody
(powinna lekko przykrywać mięso).
Na tym samym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki i dodać do mięsa.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach, pomidory pokroić, dorzucić do mięsa.
Doprawić, i dusić przez ok 20 min, W razie potrzeby można dolać wody, albo zagęścić sos mąką ;)
Smacznego ;)
Zgłodniałam na sam widok ;)
OdpowiedzUsuńw takim razie zapraszam do spróbowania ;)
UsuńZdradzisz sekret czym jest ta biała masa obok schabu? :D
OdpowiedzUsuńBo mam ochotę wypróbowac przepis, a nie mam pomysłu z czym podawać :/
OdpowiedzUsuńTo akurat była nieudana próba... czasem się tak zdarza, że coś nie wychodzi.
UsuńMożna podawać z kluskami śląskimi ;)