expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 6 kwietnia 2016

Krakersy serowe

Pomysł zaczerpnęłam z bloga kuchnia z widokiem na, troszkę go zmodyfikowałam a efekt jest świetny! Ich główną zaletą jest to, że są szybkie i proste do wykonania, a wadą to, ze znikają bardzo szybko. 
Idealnie nadają się na imprezy, można je dowolnie modyfikować i bawić się dodatkami, myślę, że dobrze by się sprawdziły zamiast grzanek do zupy. Można upiec więcej i przechowywać długo w 
metalowej puszce

Składniki:

  • 20 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 20 dag sera żółtego
  • szczypta soli
  • łyżka mleka
  • oregano
  • papryka słodka i ostra


Masło i ser ścieramy na tarce, dodajemy do mąki z solą rozcieramy, dodajemy mleko i ugniatmy razem.
Ja podzieliłam ciasto na pół, z jednej części po prostu formowałam paluszki, a do drugiej dodałam dodatkowo oregano, a część z nich jeszcze podsypałam przyprawami.
Krakersy pieczemy ok 15 min w 180*C, aż się zarumienią.

4 komentarze:

  1. Super Ci wyszły, zapraszam po więcej przepisów :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, wstawisz jakiś przepis na burgery? będę wdzięczna. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Krakersy serowe? no nie...muszę je koniecznie zrobić. :-)

    OdpowiedzUsuń