expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 13 kwietnia 2016

Kurczak w sosie jogurtowo-musztardowym

Ogólnym założeniem tego obiadu były piersi z kurczaka, ale będąc w sklepie natknęłam się na mięso z udek, które było nawet tańsze(co dla studenckiej kieszeni jest istotne ;D), postanowilam że kupię, spróbuje i z efektu jestem bardzo zadowolona :) w dodatku robiłam to bez żadnego tłuszczu, wiec wyszło bardzo zdrowo i dietetycznie :)



Składniki
  • 500g mięsa z udek z kurczaka
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki musztardy
  • Bazylia
  • Ewentualnie sól, pieprz- musztarda już dużo doprawia
  • Groszek
  • Cebula

Jogurt, musztardę, bazylie mieszamy. Mięso kroimy i dorzucamy do jogurtu, mieszamy, wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.
Cebulę kroimy i podsmażamy. Dorzucamy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy groszek.

Ja do gotowego sosu dorzuciłam jeszcze ugotowany ryż i podsmażyłam chwilę na patelni.

1 komentarz:

  1. syty obiad dla głodomora, prezentuje się smakowicie ;)
    zapraszam do udziału w wiosennym konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS

    OdpowiedzUsuń