Składniki:
- ćwiartka z kurczaka
- 300g pieczarek
- cebula
- marchewka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- 3 łyżki śmietany 18%
- dowolny makaron
Mięso gotujemy z cebulą, liściem laurowym i zielem ok godzinę. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy je (najlepiej na masełku wydobywają z siebie w tedy niezwykły aromat), marchewkę kroimy w talarki, wrzucamy wszystko do zupy, doprawiamy, chwilkę podgotowujemy i wrzucamy makaron. Śmietanę dajemy do szklanki, dodajemy trochę naszego wywaru(żeby się nam nie ścięła), i wylewamy do zupy, gotujemy, aż makaron zrobi się miękki.
Oj zupa na pewno jest przepyszna :D
OdpowiedzUsuńJest :), ale trzeba też się samemu przekonać i zrobić swoją :)
UsuńBardzo lubię pieczarkowe zupy :-)
OdpowiedzUsuńJa również :)
UsuńBardzo lubię pieczarkowe zupy :-)
OdpowiedzUsuńOooo dawno już miałyśmy na obiad zupę pieczarkową :) Chyba ostatni raz robiła ją nasza babcia jak byłyśmy w gimnazjum!!!!! :D
OdpowiedzUsuńTo zachęcam do zrobienia skoro tak, ewentualnie do namówienia babci, zeby zrobiła ;)
Usuń