Kawowy serek w połączeniu ze słodką bezą i kwaskowatymi wiśniami – zestaw idealny 🙂
Składniki
serek śmietankowy 350 g
mleko 2 % 1/2 szklanki
żelatyna spożywcza 2 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
wiśnie mrożone ok. 100 g
cukier trzcinowy 2 łyżki
orzechy włoskie do dekoracji
Sposób przygotowania
Do mleka wsypać żelatynę i kawę, kiedy żelatyna spęcznieje całość rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Serek naturalny zmiksować z cukrem waniliowym i żelatyną. Odstawić do lodówki, do stężenia, na co najmniej pół godziny.
Wiśnie wrzucić do rondelka, wsypać cukier, gotować do zgęstnienia soku. Wystudzić.
Do pucharków nakładać po łyżce kremu, pokruszone bezy i resztę kremu. Wierzch udekorować wiśniami i orzechami. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego 🙂
mm…fantastyczny deser! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Super a te łyżeczki dodają uroku 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie