Zielone babeczki na parze

Zdrowy i kolorowy początek dnia 🙂

Składniki:

2 jajka

4-5 pieczarek

kawałek cukinii

3 plastry bakłażana

4 łyżki mąki pszennej

sól i pieprz

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka młodego jęczmienia Green Essence

olej do wysmarowania kokilek

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić i podsmażyć na suchej patelni do odparowania soku. Cukinię zetrzeć na tarce, bakłażana pokroić w drobna kostkę i posolić.

Białka ubić na sztywno z solą, zmiksować z żółtkami, wymieszać z mąką i pozostałymi składnikami (cukinię i bakłażana odcisnąć). Masę nałożyć do 4 natłuszczonych kokilek i wstawić do gotujące wody do połowy wysokości foremek. Gotować pod przykryciem około 12 minut.

DSC_5551

2 uwagi do wpisu “Zielone babeczki na parze

Dodaj komentarz