Składniki:
1 szklanka mąki razowej
0,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki wody lub mleka
1/2 łyżeczki soli
1 łyża oleju
farsz:
1 kostka chudego twarogu (20 dkg)
7-8 ziemniaków
1 pęczek szczypiorku
1 łyżka mielonego młodego jęczmienia
sól i pieprz
Przygotowanie
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, w razie potrzeby dosypać mąki lub dolać wody. Na suchej patelni usmażyć naleśniki.
Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić w maszynce razem z serem. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, jęczmieniem, solą i pieprzem. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Przed podaniem obsmażyć na patelni. Smacznego 🙂
Kolejną wiosenna propozycja na obiad 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Spodobał mi się jęczmień 🙂 Dobrze, że jest wydajny, bo do tanich nie należy 🙂 A dzisiaj w Lidlu upolowałam w okazyjnej cenie amarantusa 🙂
PolubieniePolubienie