Pożywna i bogata w różnorodne składniki sałatka.
Składniki
1/2 szkl ugotowanego amarantusa
1 podwójna pierś z kurczaka
1 kapusta pekińska ( mała )
2 duże pomidory
1 ogórek
1 puszka kukurydzy z groszkiem firmy Jamar
4 łyżki majonezu
4 łyżki śmietany 18%
1-2 ząbki czosnku
kawałek pora
1 łyżka pasty koperkowej firmy Proeco Polska
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w paście pietruszkowej przez 30 minut.
2. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
3. Kapustę pekińską oraz pora drobno siekamy.
4. Pomidory i ogórka kroimy w kostkę.
5. Do miski wsypujemy amarantus, opłukaną kukurydzę z groszkiem, pokrojone warzywa oraz zimne kawałki usmażonego kurczaka.
6. Majonez mieszamy ze śmietaną, przeciśniętym czosnkiem i natką pietruszki.
7. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z sosem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego życzy
Wygląda bardzo apetycznie 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie