piątek, 4 kwietnia 2014

Ziołowa zapiekanka makaronowa z pieczarkami


 Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu a jakże smaczne. Idealne na kolację bądź małą domówkę. Dzięki zawartości ziół łamie ona konwencję "kolejnej zapiekanki z pieczarkami".


Składniki

- 40 dag makaronu rurki
- 30 dag pieczarek
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki masła
- 10 dag tartego żółtego sera
- ½ łyżeczki tymianku
- ½ łyżeczki estragonu
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz


Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Makaron ugotować al dente , odcedzić, przelać wodą. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Usmażyć na maśle, dodać koncentrat pomidorowy i zioła, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać makaron z pieczarkami i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wyrównać powierzchnię i posypać tartym serem. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.


Życzę smacznego.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...