Kwiecień zaczyna nas rozpieszczać temperaturami, więc pora zacząć sezon grillowy. Zapraszam na karkówkę na ostro z cukinią curry 🙂
Składniki
1/2 kg karkówki
1/2 cukinii
marynata:
1/2 cebuli
4 ząbki czosnku
2 papryczki kajeńskie
1 łyżeczka suszonych pomidorów
przyprawa do grilla
ognista mieszanka przypraw (młynek)
ostra papryka
sól, pieprz
sok z 1/2 cytryny
olej
do cukinii:
olej
przyprawa do grilla
curry
Sposób przygotowania
Cukinię wydrążyć i pokroić w plastry. Olej wymieszać z przyprawami i dodać cukinię, dokładnie wymieszać. Karczek pokroić i rozbić. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki do następnego dnia.
Karczek i cukinię opiekać na grillu. Smacznego 🙂
O nie na to bym się nie skusił 😛
PolubieniePolubienie
Dlaczego? Nie przepadasz za grillowanym rzeczami?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ten smak spalenizny jakoś mi nie przypadł do gustu
PolubieniePolubienie
W sam raz na początek sezonu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂
PolubieniePolubienie