Pasztet mięsny mieszany.

By 3/30/2016 , , ,


Składniki:
  • 400 g karkówki
  • 400 g piersi z indyka
  • 500 g wątroby wołowej
  • 50 g suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • 3 jajka
  • 3 czerstwe bułki
  • gałka muszkatołowa, papryka ostra mielona, pieprz, sól, czosnek granulowany
Bułki moczymy. Karkówkę i pierś z indyka płuczemy, kroimy na kawałki i gotujemy, kiedy już nam się mięso zagotuje dodajemy pokrojoną wątrobę, cebulę i grzyby - gotujemy do momentu aż wszystko zmięknie. Po ugotowaniu wyciągamy mięso, grzyby i cebulę i mielimy razem z odciśniętymi bułkami w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka i doprawiamy wszystkimi przyprawami, mieszamy dokładnie (najlepiej ręką). Przekładamy do keksówki i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut.


Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)