Pomysł mojego partnera 🙂
Składniki
2/4 szklanki ryżu białego
400 g pstrąga łososiowego
100 g mrożonego szpinaku
4 tortille pszenne
1 szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka suszonych pomidorów
1/2 łyżki łagodnej pasty paprykowej
1 łyżeczka soli
ocet jabłkowy
oliwa
przyprawa do ryby
1/2 limonki
Sposób przygotowania
Szalotkę posiekać i zeszklić w rondlu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać curry, paprykę i suszone pomidory, wymieszać, wsypać ryż, a następnie zalać 1,5 szklanki gorącej wody. Posolić.
Kiedy ryż wchłonie większość płynu dodać szpinak i gotować pod przykryciem aż ryż będzie miękki.
Rybę skropić oliwą i octem jabłkowym, posypać przyprawą do ryb, obsmażyć z oby stron, podlać wodą i dusić pod przykryciem aż dojdzie w środku. Usmażoną rybę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić i dodać do ryżu, skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać.
Tortille podgrzać w mikrofali przez 30 sekund, a następnie nakładać na nie farsz i zwijać.
Burrito grillować w opiekaczu. Smacznego 🙂
Kiedy ty to wszystko robisz i kto tle przejada tego co tworzysz
a to wszystko wygląda tak smacznie 🙂
PolubieniePolubienie
Hehe 🙂 Dziękuję 🙂 Mam takiego dyżurnego zjadacza w domu, a poza tym lubię przyjmować gości 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
No chyba że tak teraz to rozumiem 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba