Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia) | Mienta blog
Bezglutenowe, Desery

Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia)

Pyszny i szybki deser bez pieczenia. Nie zawiera jaj, mąki, glutenu i nabiału.

Przepis znalezniony tu —>KLIK. Moja rolada nie wyszła taka równiutka i ładna ale obroniła się smakiem. Polecam!

weganska rolada z migdalow i nerkowcow bez pieczenia 1 - Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia)

masa ciemna:

  • 1,5 szklanki mielonych migdałów
  • 4 łyżki surowego kakao
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • szczypta soli Himalajskiej
  • szczypta cynamonu
  • 6 łyżek roztopionego oleju kokosowego extra virgin
  • 2 łyżki wody

masa jasna:

  • szklanka namoczonych przez noc nerkowców
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego extra virgin
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego
  • sok z 1 limonki

weganska rolada z migdalow i nerkowcow bez pieczenia 2 - Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia)

Składniki na masę kakaową dokładnie miksujemy.

Formujemy kulę i na papierze do pieczenia rozwałkowujemy na prostokąt. Najlepiej masę ułożyć między dwoma arkuszami papieru, wtedy nie będzie przywierać do wałka.

Namoczone orzechy dokładnie miksujemy z resztą składników.

Gotową masę wstawiamy do lodówki na 20 minut.

Następnie rozsmarowujemy ją na ciemnym cieście.

Całość delikatnie zwijamy w rulon i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika.

Potem przechowujemy roladę w lodówce. Przed podaniem kroimy i odstawiamy na 10 minut.

Smacznego :)

weganska rolada z migdalow i nerkowcow bez pieczenia 3 - Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia)

weganska rolada z migdalow i nerkowcow bez pieczenia 4 - Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia)

 

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

3 komentarze

  • Skomentuj Daria 25/03/2016 at 07:49

    ależ cudowna! jestem wielką fanką takich orzechowym słodkości, po prostu kocham orzechy! cuda można z nich stworzyć, a smakuje genialnie :) fantastycznie wygląda!

  • Skomentuj Adam 06/04/2016 at 17:07

    Twoja rolada wygląda fantastycznie! Te pęknięcia świetnie imitują tradycyjnie pieczone ciasto. Naprawdę super! Cieszę się, że mój przepis przypadł do gustu :) Pozdrawiam

    • Skomentuj Mienta 07/04/2016 at 09:41

      Dziękuję :) Przepis naprawdę super więc polecam go innym :) Pozdrawiam!

    Komentuj