Jajka faszerowane

5/5 - (49 ocen)
Jajka faszerowane znają wszyscy, a przepisów i pomysłów na ich podanie jest całe mnóstwo, z dodatkami, bez dodatków - jak tylko lubimy. Tutaj nie ogranicza nas nic :) Dzisiejszy przepis to propozycja na Wielkanocny stół, choć równie fajnie sprawdzą się na imprezie, w karnawale, czy po prostu podane na kolację, śniadanie...

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • 1,5 łyżeczki majonezu
  • pół pomidora pokrojonego w kostkę
  • garść świeżego szpinaku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy.
  2. Ostrym nożem i zdecydowanym ruchem, przecinamy jajka w pół, tak by skorupka nie rozwaliła się na drobne kawałeczki.
  3. Z połówek wyciągamy jajka i przekładamy do miski, a skorupki odkładamy na bok.
  4. Do miski z jajkami dodajemy resztę składników, tj. musztarda, majonez, pomidor, zielenina, sól, pieprz.
  5. Mieszamy dokładnie, najlepiej widelcem, rozdrabniając przy tym jajka. Z całości powstanie nam zwarta masa.
  6. Gotową masą, delikatnie faszerujemy skorupki jajek, przekładamy na talerz i faszerowane jajka chowamy na godzinę do lodówki.
  7. Po godzinie jajka stroną masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle ( skorupką do góry ) na złoty kolor.
  8. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Sałatka grecka
Fit majonez
Sos tatarski
Sałatka jarzynowa
Sałatka Gyros
Domowe nachos – przepis jak zrobić
Chipsy ziemniaczane – przepis
Ciasto 3 bit

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Sylwester znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Jajka faszerowane zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy