Szybka i wydajna sałatka
Składniki
2 zupki chińskie
mała kapusta pekińska
2 świeże papryki
4 jaja
pół pora
1/2 puszki kukurydzy
5 ogórków kiszonych
majonez, musztarda
pieprz, sól
Sposób przygotowania
Jaja ugotować na twardo. Zupki posypać przyprawami, zalać 3/4 szklanki gorącej wody i przykryć aż makaron napęcznieje. Pozostałe składniki drobno pokroić, dodać makaron, majonez, łyżeczkę musztardy, pieprz i sól do smaku i dokładnie wymieszać. Smacznego 🙂
Robię podobną 🙂
PolubieniePolubienie
Zupki chińskie mają chyba więcej przeciwników niż zwolenników, ale sałatkę bardzo lubię i wszyscy gości też, więc często ją robię 🙂
PolubieniePolubienie
To prawda. Raz na jakiś czas można zgrzeszyć 😉 Ja nie zalewam makaronu wodą i dodaję jeszcze kurczaka https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/04/10/salatka-z-nudle-knnor/
PolubieniePolubienie
Ja z kurczakiem tez robię, pycha 🙂
PolubieniePolubienie