poniedziałek, 14 marca 2016

Jajka faszerowane awokado i groszkiem

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast majonezu oraz pełnym dobroczynnych kwasów tłuszczowych awokado jest nie tylko pyszne ale też zdrowe.






Składniki:

6 jajek

dojrzałe awokado

3 łyżki groszku

2 łyżki twarogu sernikowego

sól, czarny pieprz, płatki papryki

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko. Groszek gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.

1 komentarz:

  1. Wygląda tak kosmicznie i tak smakowicie że mam ochotę to zrobić samemu :) Pozdrawiamy i miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly