29 lut 2016

"Jeż" twarożkowy

Tym razem mieliśmy wiosenną kolacyjkę, ponieważ był jeżyk z twarożku. Tym razem nie ja go przygotowałam tylko moje dwa maluchy :) Moim zadaniem było jedynie pokroić warzywa. Takiego jeżyka zjedliśmy na kolacje :)






Składniki:

    250g twarogu
    3-4 rzodkiewki
    pół ogórka gruntowego
    2 łyżki szczypiorku

    2 łyżki kwaśnej śmietany
    sól, pieprz świeżo mielony
 

Przygotowanie:

  Warzywa pokroić w drobną kostkę. Twaróg połączyć ze śmietaną. Dodać sól, pieprz i warzywa. Dokładnie wymieszać. Uformować jeżyka. Uszka zrobione są z połówek ogórka. Nosek i oczka z kolorowego pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz