Tym razem z piekarnika
Składniki
1 polędwica wieprzowa
marynata:
1 łyżka masła
3 ząbki czosnku
skórka z 1/2 cytryny
sok z 1/2 cytryny
3-4 łyżki oliwy
pieprz młotkowany z kolendrą
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki suszonych pomidorów
1 papryczka kajeńska
Sposób przygotowania
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso zalać marynatą i odstawić na noc do lodówki. Polędwiczkę w marynacie ułożyć na folii aluminiowej i zawinąć. Wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika odłożyć mięso na kilka minut, a następnie pokroić w plasterki i oprószyć solą. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego 🙂
Delicious and easy
PolubieniePolubienie
Thank You, loin is very good meet and easy to serve 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba