Pasta z kiszonej kapusty? Brzmi dziwnie ale smakuję rewelacyjnie. Na kanapce, w naleśniku, w paszteciku. Bardzo ważnym elementem w przygotowaniu pasty jest dokładne wyciśnięcie kapusty z kwasu, ma być sucha, zmielona na gładką masę.
Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- 250 g pieczarek
- ząbek czosnku
- łyżeczka majeranku
- sól, pieprz ziołowy
- olej do smażenia
Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, bardzo dobrze wycisnąć z soku.Pieczarki podsmażyć na oleju razem z czosnkiem. Dodać kapustę, smażyć ok. 5 min. Wszystko razem zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem ziołowym.Podawać z pieczywem lub jako nadzienie do krokietów lub pasztecików. Smacznego :-)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz