wtorek, 23 lutego 2016

Sok marchwiowo, bananowo - grejpfrutowy z ziarnem lnu

Urlop się skończył, choroby wciąż nie odpuszczają, więc trzeba się wspomóc czymś bardzo zdrowym co da nam "kopa" energetycznego, witaminowego. Soki chyba są jednym z prostszych rzeczy do zrobienia. Wystarczy obrać i wycisnąć. Aby witaminy takie jak A  D E K były przyswajalne przez nasz organizm, potrzebują tłuszczu. Ja dodaję łyżeczkę oleju kokosowego, jest bardzo wartościowym składnikiem całej mikstury. Dziś połączyłam jabłko, banana, grejpfruta,marchew. Dodałam łyżkę mielonego lnu do odbudowania flory bakteryjnej i osłony jelit oraz oleju kokosowego do przyswojenia witamin .
SKŁADNIKI : składniki na 3-4 szklanki
  • marchew 3szt większe 
  • jabłko 4 szt 
  • banan 1 szt 
  • grejpfrut połowę 
  • siemię lniane mielone 1 dużą łyżkę 
  • 1 łyżeczkę oleju kokosowego 
SPOSÓB WYKONANIA:
Marchew, jabłko, banan, grejpfrut obieramy. Przeciskamy wszystko przez wyciskarkę oprócz banana. Gdy mamy już cały sok wyciśnięty dodajemy banana, siemię, olej i całość miksujemy na jednolitą konsystencję. Sok jest pożywny i jest cudowny na pierwsze lub drugie śniadanie.
Polecam również sok z buraków klik

 Sok pomidorowy klik

A jakie są wasze ulubione połączenia warzywno- owocowe? 
Uściski 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...