22 lut 2016

Andrut przekładany kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym

Dodałam przepis na domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) a teraz chcę Wam pokazać w jakim celu go robiłam mianowicie do przełożenia andrutów. Sam kajmak jest bardzo słodki dlatego dla zminimalizowania tej słodyczy wafle na przemiennie przełożyłam kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym.




Składniki:

   domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) lub puszka gotowego kajmaku
   słoik dżemu truskawkowego
   1/3 tabliczki gorzkiej czekolady

   andruty

Przygotowanie:

  Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i wystudzić. Dodać do dżemu i dokładnie wymieszać. Pierwszy andrut posmarować kajmakiem i przykryć drugim andrutem. Drugi andrut posmarować dżemem i przykryć trzecim andrutem i tak na przemian aż wykorzystamy andruty. Gotowy andrut obwinąć np. folią aluminiową i obciążyć ( np. grubą książką) aby masy dokładnie skleiły się z waflami


2 komentarze:

  1. Uwielbiam je, jak zrobię nie mogę przestać jeść.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie było podobnie...nawet nie wiadomo kieddy znika ;)

      Usuń