Pałki w powidłach na ostro

(Sweet and spicy chicken drumsticks)

Nowy, ciekawy smak 🙂

Składniki / Ingredients

0,5 kg pałek z kurczaka / 1/2 kg chicken drumsticks

2 łyżki kwaśnych powideł / 2 tbsp sour plum jam

1 łyżka sosu chili-czosnkowego / 1 tbsp chili sauce

1 łyżka przecieru pomidorowego / 1 tbsp tomato puree

1 łyżka oleju / 1 tbsp oil

sól, pieprz / salt, pepper

słodka papryka / sweet paprika

pieprz kajeński / cayenne pepper

 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodać pałki i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Smacznego 🙂

 

Method:

Spices, sauces and jam mix together, add chicken drumsticks and mix thoroughly. Set aside in the refrigerator, over night. Put to a baking dish and put in the oven preheated to 180 degrees for 45 minutes. Bon Appetit 🙂

Dodaj komentarz