(Sweet and spicy chicken drumsticks)
Nowy, ciekawy smak 🙂
Składniki / Ingredients
0,5 kg pałek z kurczaka / 1/2 kg chicken drumsticks
2 łyżki kwaśnych powideł / 2 tbsp sour plum jam
1 łyżka sosu chili-czosnkowego / 1 tbsp chili sauce
1 łyżka przecieru pomidorowego / 1 tbsp tomato puree
1 łyżka oleju / 1 tbsp oil
sól, pieprz / salt, pepper
słodka papryka / sweet paprika
pieprz kajeński / cayenne pepper
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodać pałki i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Smacznego 🙂
Method:
Spices, sauces and jam mix together, add chicken drumsticks and mix thoroughly. Set aside in the refrigerator, over night. Put to a baking dish and put in the oven preheated to 180 degrees for 45 minutes. Bon Appetit 🙂