W sosie grzybowym 🙂
Składniki
2 plastry schabu
20 dkg odgotowanych,
drobno pokrojonych podgrzybków
1 cebula
5 dkg masła
2-3 łyżki śmietany
sól, pieprz
mieszanka ostrych przypraw (młynek)
jajko
bułka tarta
olej
Sposób przygotowania
Cebulę zeszklić na oleju, dodać odgotowane grzyby, podsmażyć 2-3 minuty, dodać masło, smażyć 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Schab rozbić. Obsypać przyprawami. Na każdy plaster nałożyć po 2 łyżki grzybów. Mięso złożyć. Opanierować 2 razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Do pozostałych grzybów dodać śmietanę, podsmażyć 2-3 minuty. Doprawić. U mnie z kasza gryczaną. Smacznego 🙂