Schabowe koperty z grzybami

W sosie grzybowym 🙂

 

Składniki

2 plastry schabu

20 dkg odgotowanych,

drobno pokrojonych podgrzybków

1 cebula

5 dkg masła

2-3 łyżki śmietany

sól, pieprz

mieszanka ostrych przypraw (młynek)

jajko

bułka tarta

olej

 

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na oleju, dodać odgotowane grzyby, podsmażyć 2-3 minuty, dodać masło, smażyć 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Schab rozbić. Obsypać przyprawami. Na każdy plaster nałożyć po 2 łyżki grzybów. Mięso złożyć. Opanierować 2 razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Do pozostałych grzybów dodać śmietanę, podsmażyć 2-3 minuty. Doprawić. U mnie z kasza gryczaną. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz