Zielono i kolorowo 🙂 Sałatka z rukoli, dobra jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie 🙂
Składniki
100g rukoli / 100 g arugula
1 pomidor / 1 tomato
1 ogórek / cucumber
1/2 pęczka rzodkiewki / 1/2 bunch of radishes
1 łyżka ziaren słonecznika / 1 tbsp sunflower seeds
1 łyżka posiekanych orzechów / 1 tbsp nuts
1 łyżka sosu sojowego ciemnego / 1 tbsp dark soy sauce
sok z 1/2 cytryny / lemon juice
pieprz / pepper
Sposób przygotowania / Method
Pomidora, ogórka i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Dodać do umytej rukoli. Polać sokiem z cytryny i sosem sojowym, posypać pieprzem. Wymieszać. Wyłożyć na talerz. Posypać ziarnami słonecznika i orzechami. Można zajadać lub podawać z mięsem 🙂
Tomato, cucumber and radish cut into cubes ans mix with arugula. Pour lemon juice and soy sauce, sprinkle with pepper. Mix. Put on a plate. Sprinkle with sunflower seeds and nuts. You can eat or served with meat 🙂
Przepis nagrodzony w konkursie z TaoTao.