Chicken roulade with ginger and bamboo shoots
Składniki / ingredients
1 filet z kurczaka / 1 chicken breast
1 marchewka / 1 carrot
1 pieczarka / 1 mushroom
pędy bambusa / bamboo shoots
1 jajko / 1 egg
bułka tarta / crumbs
pieprz / pepper
kawałek imbiru / ginger
ognista mieszanka przypraw / spicy set of spices
sos sojowy / soy sauce
Sposób przygotowania
Z fileta odkroić polędwiczkę i przekroić go na 2 kotlety, rozbić. Posypać pieprzem, mieszanką ostrych przypraw, wetrzeć starty imbir i skropić sosem sojowym. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Marchewkę pokroić na cienkie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw. Pieczarkę pokroić w plasterki i podsmażyć. Na filecie ułożyć marchewkę, pieczarki i pędy bambusa. Zwinąć. Jajko roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego 🙂