Roladki drobiowe z nutką orientu

Chicken roulade with ginger and bamboo shoots

Składniki / ingredients

1 filet z kurczaka / 1 chicken breast

1 marchewka / 1 carrot

1 pieczarka / 1 mushroom

pędy bambusa / bamboo shoots

1 jajko / 1 egg

bułka tarta / crumbs

pieprz / pepper

kawałek imbiru / ginger

ognista mieszanka przypraw / spicy set of spices

sos sojowy / soy sauce

 

Sposób przygotowania

Z fileta odkroić polędwiczkę i przekroić go na 2 kotlety, rozbić. Posypać pieprzem, mieszanką ostrych przypraw, wetrzeć starty imbir i skropić sosem sojowym. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.

Marchewkę pokroić na cienkie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw. Pieczarkę pokroić w plasterki i podsmażyć. Na filecie ułożyć marchewkę, pieczarki i pędy bambusa. Zwinąć. Jajko roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz