Pałki z kurczaka w ziołach

Pałki z kurczaka w ziołach

Aromatyczne, pieczone mięsko 🙂

 

Składniki

1 kg pałek z kurczaka

świeże zioła, po kilka gałązek:

tymianek, szczypiorek, pietruszka

lubczyk, oregano

1 papryczka peperoni

1/2 cytryny

olej

sól, pieprz

mieszanka ostrych przypraw

 

Sposób przygotowania

Pałki umyć, przełożyć do miski, dodać posiekane zioła, pokrojoną papryczkę, sól, pieprz, sok z cytryny i 3-4 łyżki oleju. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Przełożyć do naczynia do zapiekania.

Skopić olejem, podlać 1/2 szklanki wody. Posypać przyprawami. Piec około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego 🙂

skanowanie00039skanowanie00093

Dodaj komentarz